2024 május 26

Együttműködési megállapodásban a PTE és az MVM Energetika Zrt.

A vállalat és az egyetem évek óta zajló együttműködése új szintre emelkedett a megállapodás révén – hangsúlyozta a PTE közleményében. Ismertették: a megállapodás értelmében az MVM profiljába illeszkedő képzési programokat támogat, segíti a PTE tanszékeinek és laborjainak munkáját, emellett szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a hallgatók számára.

Az oktatói utánpótlás biztosításában, a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedési esélyeinek javításában is részt vesz az MVM, míg a társaság mögött álló cégcsoport lehetőséget teremt egyetemi oktatók és kutatók ipari, nagyüzemi tapasztalatszerzésére is – részletezték a közleményben. A kontraktus alapján a PTE az MVM szakmai támogatására számíthat az intézmény energiahatékonysági stratégiájának megvalósításában, valamint a körforgásos gazdaság elveihez illeszkedő, intézményi és piaci szereplők számára biztosított egyetemi háttér megteremtésében is.

A közlemény szerint a szerződésben a felek rögzítették, hogy a jövőben „közösen tesznek a Nemzeti Energiastratégia és a Nemzeti Energia-és Klímaterv stratégiai elképzelések irányainak hatékony betartása és alkalmazásának elősegítése, továbbá a környezetbarát energiaforrások minél szélesebb körben történő elterjedése érdekében” is.