Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Gránitként folytatja a Diófa

A Diófa Alapkezelő január 10-től Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét, továbbá az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait egy új nemzetközi márka, a Grandum név és arculat alatt összpontosítja.

Erről tájékoztatott a BDPST Koncept, a Gránit Alapkezelőt képviselő kommunikációs ügynökség. A Gránit Bank 2023 novemberében szerzett többségi tulajdont a 2009 óta működő Diófa Alapkezelőben. Tevékenységi köre az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelése mellett 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatással bővült. Alapítása óta a hazai vagyonkezelési szektor meghatározó szereplőjévé vált. A közlemény szerint az új nevén Gránit Alapkezelő stratégiai célja továbbra is a piaci részesedésének növelése és pozíciójának erősítése. Valamint az ingatlanportfólió diverzifikálása itthon és külföldön.

A Gránit Alapkezelő több mint 900 milliárd forintos vagyont kezel jelenleg. Intézményi és lakossági ügyfelek számára, míg az ingatlanalapokban kezelt vagyon értéke meghaladja a 380 milliárd forintot. Befektetési tevékenysége során kiemelten koncentrál az ingatlanbefektetésre. A vállalat kezeli Magyarország 3. legnagyobb lakossági ingatlanalapját, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot.

A Gránit Alapkezelő a névváltással együtt egy új, nemzetközi márkát indított el. A Grandum brand alatt összpontosulnak az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásai és céljai. Ez érinti az alapkezelő 2023-ban létrehozott ingatlankezelésért felelős leányvállalatát is, amely Grandum Ingatlankezelő Kft. néven menedzseli tovább az alapkezelő portfóliójában lévő 280 ezer négyzetméternyi ingatlanállományt – írták.

„A Gránit Bank stratégiai célja, hogy a legdinamikusabban fejlődő digitális bankból full service pénzintézetté váljon, széleskörű alapkezelési és befektetési banki szolgáltatásokat nyújtva” – idézte a közlemény Hegedüs Évát, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatóját – ismertette a távirati iroda.

A Gránit Bank az utóbbi 13 évben a piaci átlagot meghaladóan növekedett, 2023. évi mérlegfőösszege várhatóan meghaladja az 1270 milliárd forintot, amely alapján Magyarország kilencedik legnagyobb kereskedelmi bankja – olvasható a közleményben. Korábbi közlés szerint adózás előtti nyeresége a 2023. január és szeptember közötti időszakban elérte a 17,7 milliárd forintot, felülmúlva a rekordnak számító 2022-es évi 13 milliárd forintos eredményét.