2023 január 28

Új városnegyed épül Budapesten

Nemzetközi trend

A Kopaszi gátat és az azzal szemközti területet 2015 decemberében vásárolta meg a hazai tulajdonú a Market Csoport, amelyekhez később tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd is. A katari pénzügyi befektető bevonása komoly tőkeerőt jelent. A beruházás keretében épülő intelligens otthonok és környezettudatos irodák megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek.

„A BudaPart lokációja egyedülálló Budapesten: Budán, közvetlenül a Duna-Parton, a Kopaszi gát közparkja szomszédságában valósul meg a beruházás.

Arra törekszünk, hogy az itt lakók és dolgozók megtalálják az otthonuk kényelmét, a feltöltődés lehetőségét egy változatos és ehhez minden igényt kielégítő környezetben.

A BudaPart különlegessége, hogy a beruházás teljes területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, amelynek állagmegőrzéséről folyamatosan gondoskodunk, sőt további fejlesztéseket is tervezünk” ̶ mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

Felső kategóriás épületek

A több fázisban megvalósuló projektet változatos utcakép és magas presztízsű ingatlanok jellemzik majd. Az egyedülálló, öbölmenti társasházak változatos elrendezésűek lesznek, a garzontól a több hálószobás lakásokig széles portfólióból válogathatnak majd az érdeklődők.

Az A+ kategóriás, 15-35 ezer négyzetméteres irodaházak pedig tökéletes székhelyprojekt-helyszíneket, illetve kiváló munkakörnyezetet biztosítanak a kis-, közepes- és nagyvállalatok számára.

Fontos a kerületnek

„A Lágymányosi-öböl területe nemcsak a XI. kerület, hanem egész Budapest számára kiemelten fontos lokáció. Ezért öröm Újbuda számára, hogy hosszú idő után végre megindul az ingatlanfejlesztés a területen” – tette hozzá Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

Mint mondta, a jelenlegi tervek alapján úgy értékeli, nem pusztán lakások épülnek, hanem a hozzá tartozó közösségi szolgáltatások, közlekedési kapcsolatok, szociális létesítmények is létrejönnek, amelyek a városnegyed élhetőségét javítják. Mindezekkel együtt biztosítva látja az önkormányzat, hogy hosszú idő után teljes értékű városrész-fejlődés indulhat el a BudaPart segítségével.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Modern városrész

„Cégünk hitvallása szerint kizárólag olyan projektek megtervezésében veszünk részt, amelyekben őszintén hinni tudunk, és valódi kihívást jelentenek számunkra. Az általunk készített beépítési koncepció megoldásait a terület adottságaira figyelemmel javasoljuk, a terv megvalósulásakor egy igazán XXI. századi városnegyed alakulhat ki a Duna partján” – nyilatkozta Anders Lonka, az Adept alapító-tulajdonosa és vezető építésze.

A 2006-ban alapított Adept számos nemzetközileg elismert várostervezései projektet vitt sikerre, így pédául a svéd Royal Seaport tervezése is a nevükhöz fűződik.