2024 július 16

Tízmilliárd forintos beruházást indít a logisztikai szolgáltató

A szállítmányozási és logisztikai szolgáltató tájékoztatása szerint a meglévő 23 ezer négyzetméteres raktáregyüttes mellett 10 500 négyzetméteres új csarnok és komplexum épül Dunaharasztiban, a tervek szerint egy év alatt. A fejlesztés a fenntarthatósági követelmények figyelembe vételével valósul meg. A raktárcsarnokok tetején elhelyezett fotovoltaikus berendezések hozzájárulnak az elektromos targonca és e-teherautó töltőállomások igényeinek teljesítéséhez. Az épületet hőszivattyús rendszer temperálja majd, a világítótestek energiatakarékos LED fényforrások lesznek – emelték ki. A Gebrüder Weiss felidézte, hogy a társaság 32 éves magyarországi történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként tavaly Zalaegerszegen és Pécsett létesítettek két új, egyenként 2500 négyzetméter területű telephelyet, idén az év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot.

A fejlesztésekkel a társaság megteremtette az országos lefedettséget. Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, utóbbiban várhatóan 2024-ben kezdődik egy újabb, 2 milliárd forint értékű beruházás, amivel a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 ezer négyzetmétert – ismertették. A közlemény szerint a cég értékesítési árbevétele 15 százalékkal nőtt idén az első kilenc hónapban az előző év azonos időszakához képest, és elérte a 19,5 milliárd forintot. A telephely-hálózat munkaerőellátása érdekében csaknem 8 százalékkal emelkedett a foglalkoztatotti létszám, amely október elején 480 volt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. nettó értékesítési árbevétele 28,73 milliárd forint volt 2021-ben az előző évi 22,01 milliárd után, adózott eredménye pedig 1,39 milliárd forint a 2020-ban elért 769 millió forint után. A társaság tájékoztatása szerint a lauterachi (Ausztria) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG egy mintegy 8000 munkavállalót foglalkoztató globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat, amely 180 saját tulajdonú telephellyel rendelkezik. A társaság tavalyi éves forgalma 2,5 milliárd euró volt az előzetes adat szerint. A vállalat portfóliója szállítmányozási és logisztikai megoldásokat, digitális szolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsmentet tartalmaz – ismertette az MTI.