2023 március 20

Meglesz a Twitter örököse év végére

Elon Musk szerdán kijelentette, hogy 2023 végéig kinevezheti utódját a Twitter vezérigazgatói posztjára. Előtte azonban „stabilizálnia” kell a céget.

Előbb a rendrakás

„Azt hiszem, stabilizálnom kell a szervezetet. Meg kell győződnöm arról, hogy pénzügyileg egészséges helyzetben van, és hogy az ütemterv világosan ki van dolgozva” – mondta Musk a dubaji World Government Summiton.

„Úgy vélem, valószínűleg az év vége felé jó időzítés lenne ahhoz, hogy találjak valaki mást a vállalat vezetésére. Addigra kerülne olyan helyzetbe a vállalat, amilyet én szeretnék”.

Megszavazott lemondás

Musk októberben vette át a Twitter vezérigazgatói posztját a közösségi médiavállalat 44 milliárd dolláros felvásárlásának részeként.

A milliárdos tavaly év végén jelezte, hogy nem számít arra, hogy tartósan ő lesz a Twitter vezérigazgatója, és végül átadja a gyeplőt valaki másnak.

Decemberben Musk egy közvélemény-kutatást tweetelt, amelyben azt kérdezte az emberektől, hogy le kellene-e mondania a Twitter éléről. A 17,5 millió szavazat többsége igent mondott.

„Lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát! Ezután már csak a szoftver és szerver csapatokat fogom vezetni” – tweetelte Musk a szavazás után.

A CNBC decemberben arról számolt be, hogy Musk aktívan keresi az utódját.

Nem volt zökkenőmentes a váltás

A Twitternél töltött eddigi hivatali ideje rázós volt, amit a tömeges létszámleépítések és a hirdetők elmenekülése vagy a platformon való költekezésük csökkentése jellemzett.

Eközben Musk másik cégének, a Teslának a befektetői attól tartanak, hogy a Twitteren történtek elvonhatják a figyelmét. Hiszen az autógyártónak keresleti kihívásokkal és növekvő versennyel kell szembenéznie. Musk több milliárd dollárnyi Tesla-részvényt adott el, hogy finanszírozza a Twitter felvásárlását.

Forrás: cnbc.com