2024 július 21

Rendeződik végre a hotel sorsa

Hanó Miklós elmondta, hogy az önkormányzat közvetítő szerepet vállalt a felek között a hotel értékesítése és „újraélesztése” érdekében. A holland befektetők bemutatták a látványterveket, amelyek a Munkácsy városrészhez méltó szálloda és konferencia központról szóltak, és a város főépítészével egyeztetve készültek el. A több százmilliós beruházás fontos Békéscsabának, hiszen a szállodakapacitás bővülése mellett újabb munkahelyek jönnek létre – tette hozzá az alpolgármester.

A belváros rehabilitációjának első ütemében korábban már megújult a szálloda környezete, felújították a műemléki épületeket. A hotel szomszédságában felépült a Csabagyöngye Kulturális Központ, megszépült a Szent István tér.

A Körös Hotel adásvételi szerződését a felek már aláírták, a földhivatali tulajdonbejegyzést követően indulhatnak az építéssel kapcsolatos engedélyeztetések – hangzott el a tájékoztatón, ahol azonban az ügylet értékét érintő kérdésre nem válaszoltak.

A vevők részéről Louis van Balen elmondta: több ingatlanbefektetésük van Magyarországon a turizmusban, Badacsonyban, Tapolcán. Gyulán panziót és éttermet létesítettek, tapasztalataik szerint egyre több a városba látogató vendégek száma.

Úgy vélte, Békéscsaba gasztroturisztikai központtá nőtte ki magát a térségben. Megépült a kolbászfaluként is funkcionáló, egész évben üzemelő CsabaPark, az új létesítmény látogatottságára és a konferenciaturizmusban rejlő lehetőségekre alapozva érdemes Békéscsabán idegenforgalomba befektetni – mondta.