2023 január 27

Per a halálos lövöldözés után

Donya Prioleau, aki 50 millió dollárra perli a Walmart Inc-t a virginiai állami bíróságon, azt mondta, hogy éjszakai raktárosként dolgozott Andre Binggel, aki a chesapeake-i rendőrség szerint november 22-én legalább hat másik embert is megsebesített a chesapeake-i áruházban, mielőtt öngyilkos lett.

Prioleau szerint Bing, aki az éjszakai készletező csapatot vezette, “gonosz és kegyetlen” felügyelőként volt ismert, és a vállalat többször megbüntette viselkedése miatt. Bing megjegyzéseket tett arra vonatkozóan, hogy megtorlásnak szánta, ha valaha is kirúgják, mondván, hogy “az emberek emlékezni fognak a nevemre” – áll a perben.

A lövöldözés előtt Prioleau azt mondta, Bing megkérdezte tőle, hogy szereti-e a fegyvereket, és megkérdezte a munkatársaktól, hogy megkapták-e az aktív lövészetre vonatkozó képzést. A Walmart továbbra is foglalkoztatta Binget, Prioleau és mások panaszai ellenére, állítja a per.

A Walmart nem reagált azonnal a megkeresésre.

Prioleau azt állítja, hogy a pihenőszobában volt, amikor a lövöldözés elkezdődött, és megsérült, miközben kifutott a helyiségből. Kártérítést kér a lelki sérülésekért, valamint az orvosi számlák és az elmaradt munkabér megtérítéséért.

Forrás: marketwatch.com