Rendkívüli Hírek:

2023 május 30

Pénzmosásba keveredett az ING?

Még nincsnenek konkrétumok

A legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató, amikor a múlt héten ismertette tavalyi eredményeit, megemlítette, hogy a holland ügyészség pénzmosásban és korrupcióban való bűnrészesség gyanújával vizsgálódik az ING-nél. A pénzintézet szerdán bejelentette azt is, hogy már az amerikai hatóságok is dokumentumokat kértek be.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Az ING ugyanakkor nem erősítette meg a Het Financieele Dagblat című holland lap értesülését, amely úgy tudja, hogy számos távközlési cég, köztük az amszterdami székhelyű orosz Vimpelcom kenőpénzt adott a volt üzbég elnök lányának és valamilyen formában ebbe az ügybe keveredett bele a holland pénzügyi szolgáltató.

7 ezer dolgozójától válik meg az ING

Az ING, a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató jelentős létszámleépítést tervez, miközben bővíti online banki szolgáltatásait. Az intézkedésektől 900 millió euró megtakarítást vár.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az ING azt közölte, hogy 52 ezer munkatársából 7 ezret leépít. Ez a legnagyobb létszámcsökkentés 2009 óta, amikor a nemzetközi pénzügyi válság idején állami mentőövet kapott a bank, amiért cserébe komoly szerkezetátalakítást kellett végrehajtania, és le kellett választania biztosítási üzletágát.

A legtöbb dolgozójától Belgiumban válik meg az ING, 3500 foglalkoztatottját bocsátja el, Hollandiában pedig 2300 fős leépítést hajt végre. Az ING hétfőn bejelentette azt is, hogy 800 millió eurót költ a következő öt évben Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában és Csehországban az online banki szolgáltatások fejlesztésére.