Rendkívüli Hírek:

2023 június 03

Orosz céget vett az S&T

Az Affair OOO 48%-os részesedésének vételára 5,87 millió euró. Az ügylet akkor lesz véglegesnek tekinthető, ha az Osztrák és Orosz fair trade hatóságok is jóváhagyják.

A felvásárlás az S&T Csoport bevételeit 2015-ben várhatóan 440 millió euróra növeli, és az Affair OOO várhatóan 3 millió euróval fog hozzájárulni az S&T Csoport konszolidált eredményéhez (EBITDA). Az akvizíció eredményeképpen az S&T a korábbi Ubitronix felvásárlással megszerzett okos mérési és intelligens energia menedzsment megoldásait tovább tudja fejleszteni és egyben új piacokat is megnyit a Csoport számára.

Magyar jelenlét

Az S&T magyarországi leányvállalata, az S&T Consulting Hungary Kft. több mint 15 éve van jelen a hazai és nemzetközi informatikai szolgáltató piacon.  A cég a hálózati, IT-biztonsági és adattárolási rendszerektől, az integrált vállalatirányítási megoldásokon át, egészen a mérnöki tervező szoftverekig, testreszabott standard megoldásokat és a legfejlettebb technológiákon alapuló egyedi fejlesztéseket készít.

Az S&T AG a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett vállalat.  A cég jelenleg 1550 főt alkalmaz (az akvizíció után várhatóan 2100), és 17 irodája van Közép-és Kelet-Európában. Az S&T rendkívül széles portfolióval rendelkezik mind a termékek mind a szolgáltatások tekintetében és egységes portfólióval van jelen egész Közép- és Kelet-Európában. A Csoport kiemelt stratégiai fejlesztési területei közé tartozik például a hibrid felhő, az intelligens energia és a mobil IT.