2023 december 03

Nem zárt jó évet a cseheknél a Mol

Egyszeri tételek okozzák

A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben. A cég bevételei éves összehasonlításban egyharmaddal, 40,2 milliárd koronára estek vissza.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

A Mol közleménye azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a tavalyi adatok az új akvizíciók, az integráció és négy társaság egyesülése következtében nehezen összehasonlíthatók más évek adataival.

A magyar olajipari csoport közölte, hogy 2017 és 2019 között 2,5 milliárd koronát kíván beruházni üzemanyagtöltő állomásai korszerűsítésébe és átnevezésének befejezésébe. „Csak a 2017-es évre majdnem egymilliárd korona értékű beruházásokat tervezünk” – nyilatkozta Tomás Pavlík, a Mol csehországi részlegének szóvivője.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Bővül a Fresh Corner hálózat
Több benzinkúton is kialakítják a Fresh Corner üzleteket, amelyek már 60 helyen működnek. Az év végéig számuk mintegy 140-re bővül, így a csehországi Mol-kutak mintegy 75 százalékán lesz ilyen üzlet.

Tisztult a kép

A Mol cseh részlege korábban négy társaságból állt: Mol Retail CR (a volt Lukoil), Mol töltőállomások (a volt Agip), Slovnaft CR és a Pap Oil. 2015 végén a Pap Oil és a Mol Retail CR egyesült a Slovnaft CR-vel, amely az egyetlen jogutóddá vált. A csoport kereskedelmi elnevezése 2016 januárjában Mol Ceská Republika-ra változott. Ebbe olvadt bele 2016 áprilisában a Mol töltőállomások cég.

„Tavaly elsősorban a kiskereskedelmi hálózat konszolidációjára összpontosítottunk, amibe több mint 600 millió koronát fektettünk” – magyarázta Tomás Pavlík.

A Molnak 306 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, s csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 állomásával. Egy korábbi közlés szerint a csehországi Mol-kutak mintegy 60 százaléka a Mol, negyven százaléka pedig a Pap Oil nevet fogja használni.