2024 május 29

Nem tud elemelkedni támaszától az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Ugyanaz maradt a recept az MTelekom árfolyamánál, tovább időzött  a 464-es támasz és a 466-nál tartó csökkenő trend között a papír, ezzel továbbra sem döntve az irányról. Pedig az állóvíz megzavarására lenne lehetőség az elmozdulással a trendvonal fölé, vagy a támasz alá. Előbbi esetben lehetőség nyílna elsőként a 470-es szint célba vételére, míg utóbbi esetben 460 felé csoroghat tovább a forgalom nélküli blue chip. Az elmúlt napokban maradt 2 forintos mozgástér is elfogyhat az árfolyam körül, így rövidesen némi mozgolódás is érkezhet, ami legalább a rövidtávú grafikonon releváns lehet.

Támasz: 464

Ellenállás: 466 (trendvonal); 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Egy forintos emelkedést tudott magából kisajtolni a távközlési vállalat árfolyama, de elemelkedni a 464-es rövidtávú támasztól továbbra sem sikerült. A forgalom gyenge maradt, nem látszik az emelkedést sejtető momentum kialakulása a grafikonon. 464 még nem adta meg magát egészen, de jelenleg inkább lefelé tendál a technikai kép, a támasz elesésével pedig 460-hoz, illetve alá is meg lehet érkezni a folytatásban. Pozitív jelzés változatlanul az 50 napos mozgóátlag átlépése lenne 470 alatt.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

Heti

Az ék alá süllyedés óta stagnál az MTelekom árfolyama, harmadik hetét kezdheti a 447 forintos szintnél a papír. Ennek megfelelően az indikátoros is oldalazva adnak semleges jelzést, nincs érdemi irány az elmúlt hetekben, ami meghatározná az árfolyam mozgását. A nagy emelkedő csatorna alja 445 forintnál közeledik, ez az a kritikus támasz, melynek letörése hosszabb távra is negatív jelzéseket jelentene. Gyengülés esetén itt érdemes majd vételekkel próbálkozni. A további stagnálás is elképzelhető a folytatásban, ez esetben lassan közeledhet a trendvonal, tesztelése így hónapokba is telhet.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480