2023 január 31

Nem került nyomás 434-re az MTelekomnál – technikai elemzés

15 perces

Nem került nyomás alá a 434-es érték pénteken, 436 bizonyult eddig a lejtmenet aljának, így biztonságban maradt az MTelekom fontos támasza. 448 és 460 közé próbálhat meg visszatérni a folytatásban, folytatva a gyengülés visszatesztelését, az erősebb szintekre a 460-as szintnél található rés visszatöltésével térhet majd vissza. Rövidtávon még lehet erő a papírban, különösen, ha 560 fölé tud emelkedni. Masszív ellenállást a 475-480-as szintnél találunk, 500 eléréséhez ez lehet a belépő. A hosszabb távú negatív jelzés változatlanul 434 szignifikáns letörésével érkezhetne.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Érkezett az elmúlt napok korrekciója a távközlési vállalat árfolyamánál, a túladott zónát elérve fordult az RSI is. Összességében azonban nem tértek vissza a 460 fölött jellemző biztató jelzések, érdemes például megjegyezni, hogy az előző heti gyengüléssel töltött napokhoz képest alacsony forgalommal tudott csak emelkedni a papír, illetve fontosabb akadály sem állt az útjába pénteken. Akkor jelezhetné, hogy van erő benne, ha ma egy megerősítéssel 450 fölé emelkedne, és az 50 napos mozgóátlagot visszatesztelné a papír. A 460-nál tátongó rés is jelenthet kihívást, így akadályból van elég az árfolyam előtt, így jöhetnek izgalmak a hét elején. Fontos támaszt továbbra is 434 jelent.

Heti

Harmadik hete gyengül érdemben az MTelekom árfolyama, a mérsékelt erejű támaszok letörése után az elmúlt héten 434-hez érkezett meg, ami kifejezetten fontos szint. A közeléből tudott pattanni, ennek köszönhetően az előző heti gyertyán már megjelent egy tekintélyes alsó kanóc, így ha nem is száguld vissza 475-ös ellenállásához az árfolyam, ezen a szinten megvetheti a lábát. A mélyebb korrekció már időszerű is volt, innen kezdhet újult erővel építkezni a papír. 434 tehát lefelé a kulcsszint, alatta jönnének további negatív rövidtávú kilátások, azonban amíg ez nem következik be, a gyengülést igyekezhet majd visszatesztelni a papír.