2023 január 29

Megszállják a nógrádiak Győrt

A kísérleti program keretében Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei álláskeresőket alkalmaznak a nyugat-magyarországi vállalkozásoknál.

Mint a munkaügyi központ közleményéből kiderül, Nógrádból 60 álláskereső elhelyezkedését biztosítják a programban. Első körben a lakatos szakvégzettséggel rendelkezőket vonják be, és először 31 ember foglalkoztatása válik lehetővé.

Kedden több mint 70-en hallgatták meg azt a csoportos tájékoztatót, amelyen a program részleteit, a képzéssel, juttatásokkal, költségtérítésekkel és lakhatási támogatással kapcsolatos tudnivalókat ismerték meg. Válaszokat kaptak a résztvevők a munkáltatók képviselőjétől a jövőbeni munkahelyeikről és a munkakörülményekről is.

 

Csütörtökön történik az előszűrés, a tesztírásra 34-en jelentkeztek. A legjobban teljesítők Győrbe utaznak üzemlátogatásra, és már személyesen is találkoznak a munkáltatókkal.

A Nógrád, a Győr-Moson-Sopron és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkaügyi központ, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter tavaly novemberben írta a “Munkaerő mobilitás elősegítése” című pilotprogramról szóló megállapodást, amelyet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretéből finanszíroznak.

Tamási Ildikó, a Nógrád megyei munkaügyi központ igazgatója korábban az MTI-nek elmondta: a megyében közel ezer ember van nyilvántartásban olyan végzettséggel – szakképzett géplakatos, gépi forgácsoló és hegesztő -, amelyet a munkaerőhiánnyal küzdő győri vállalkozások keresnek.