Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Maradt a megszokott tartományban az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Erőtlen volt a gyorsjelentés előtti kereskedési napon is az MTelekom árfolyama, a forgalom teljes hiányában 467 forintig sikerült emelkedni, ez az érték napon belül a papír útjába állt. A gyorsjelentés remélhetőleg némileg felpezsdíti az életet a részvény forgalmában, és érkezik kimozdulás a 464-470-es tartományból, ahol az elmúlt időszak kereskedése zajlott. 470 fölött a 480-as zóna kerülhet ismét szóba, míg 464 alatt folytatódhat a lejtmenet 460 alá is.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem folytatódott a távközlési vállalat árfolyamának gyengülése kedden, egyelőre sikerül a 464-es rövidtávú támasz fölött maradni, a tegnapi teljesítménnyel két forintos erősödést könyvelhetett el a papír. Az elmúlt két nap egy bullish harami gyertyaalakzatot adott ki, ami biztató jelzés, egy szerdai megerősítéssel lehet megkísérelni az 50 napos mozgóátlag és a 470-es zóna tesztelését. Ez a szint az első érdemi akadály a papír útjában, áttörésével 480 felé próbálhatna emelkedni. Megerősítés hiányában maradhat az iránykeresés, 464 alatt nyílhat meg újra tér a gyengülésnek.

Támasz: 464

Ellenállás: 469-470 (MA 50)

Heti

Lejjebb csúszott az MTelekom az elmúlt héten, 467 forinthoz érkezett a zárás pénteken. Forgalom továbbra sincs a papírban, jelenleg azonban a pár hónapos emelkedő ék alatt tartózkodik. Ennek letörése a korábbi várakozások alapján a nagy emelkedő trendvonal tesztelését is jelentheti a folytatásban, ez a támasz jelenleg 444-nél kapaszkodik felfelé. A kilátások nem festenek tehát kifejezetten jól jelenleg, az emelkedés mindenképpen megkérdőjelezhető, a továbbiakban az elmúlt hónapok szintjén érkező stagnálás vagy gyengülés érkezhet. A hamarosan érkező gyorsjelentésnek van még esélye megmozgatni a papírt.

Támasz: 444 (trendvonal)

Ellenállás: 480