2024 július 23

Las Vegas – Célba ér egy fantasztikus álom

Az Amerikai Egyesült Államok egyik leghíresebb szállodavállalata egyre közelebb jár egy vadonatúj, 3,7 milliárd dolláros Las Vegas-i üdülőhely létrehozásához, amely már 23 éve építés alatt áll.

A Fontainebleau Las Vegas a Fontainebleau Miami Beach testvérszállodája lesz, amely 1954-ben nyitotta meg kapuit, ma már ikonikusnak számít és széles körben Amerika első üdülőhelyeként tartják számon. Az üdülőhely december 13-án nyitja meg kapuit. 25 hektáron terül el a Las Vegas Strip északi végén. Lényegében a Las Vegas Convention Center nyugati csarnoka és a Sahara között.

Csillogó monolitikus homlokzat

Csillogó monolitikus homlokzata a jövő hónapban a Sin Cityben dübörgő Forma-1-es autóverseny pályájának legészakibb kanyarjából is látható lesz. Egy olyan városban, amely mutatós látványosságairól híres, a különleges létesítmény debütálása nagy durranásnak fog számítani. A Fontainebleau komoly ismertséget hozott a városnak, és a Resorts World 2021-es megnyitása óta ez az első új üdülőhely a Strip-en.

A 3644 szobás resort egy 23 éves utazás végállomását is jelenti, amely akkor kezdődött, amikor Jeffrey Soffer, a Fontainebleau Development elnök-vezérigazgatója 2000-ben megvásárolta a területet. A hotel építése 2007-ben kezdődött, de az azt követő évben a 2008-as Nagy Gazdasági Válság miatt leállt. Az épület 12 évig, 70 százalékos befejezettséggel állt a telken.

Újraélesztették a projektet

Végül a pandémia előtt egy sor üzleti sikert követően újraélesztették a projektet. Soffer és a Fontainebleau Development 2021-ben ismét megvásárolta a tulajdont, és elhatározta, hogy befejezi, amit elkezdtek.

Forrás: cnn.com