2024 május 23

Kivonul a Binance Kanadából

A Binance pénteken közölte, hogy kivonul Kanadából. A döntés hetekkel azután született, hogy az ország egy sor új szabályozást adott ki a kriptopénz-tőzsdékre vonatkozóan, beleértve a befektetői korlátokat és a kötelező regisztrációkat.

Nyugodt ország, szigorú szabályok

Kanada az elmúlt hónapokban szigorította a kriptoeszközök kereskedési platformjaira vonatkozó szabályozást, bevezetve egy előzetes regisztrációs folyamatot. Az Ontario Securities Commission honlapja szerint azok a cégek, amelyek nem tartják be a szabályokat, potenciális végrehajtási intézkedésekre számíthatnak.

„Sajnos, (a) stabilcoinokkal és a kriptotőzsdéknek biztosított befektetői korlátozásokkal kapcsolatos új útmutatások miatt a kanadai piac jelenleg már nem tartható a Binance számára” – közölte a Binance kriptotőzsde egy tweetben.

A Binance közölte, hogy nem ért egyet a legújabb iránymutatással, és reméli, hogy a kanadai szabályozókkal együttműködve átfogó keretet tudnak teremteni az országban zajló kripto műveletekre.

„Bízunk benne, hogy egy nap visszatérünk a piacra, amikor a kanadai felhasználók ismét szabadon hozzáférhetnek a digitális eszközök szélesebb köréhez” – mondta a kriptotőzsde, amelyet a kanadai állampolgárságú Changpeng Zhao alapított.

Kriptotél és szabályozási harc

A digitális eszközök ipara világszerte a szabályozó hatóságok célkeresztjében van, különösen a Binance-rivális FTX novemberi összeomlása óta. A csalásokkal tarkított összeomlás a legnagyobb digitális érmék árfolyamában piaci zuhanást váltott ki.

A 2022-es kriptotél kitörését követően, amely több mint egy trillió dollárt törölt el az iparág piaci értékéből, a törvényhozók és az értékpapír-szabályozók szigorúbb irányelveket követeltek a kriptotársaságok működésére és az ügyfelek pénzeszközeinek tartására vonatkozó közzétételek tekintetében.

Márciusban a Binance-t és annak vezérigazgatóját, Zhao-t beperelte az amerikai Commodity Futures Trading Commission, amiért a szabályozó szerint „illegális” tőzsdét és „látszat” megfelelőségi programot működtetett.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock