2024 április 19

Jó úton halad a Volkswagen-csoport

Jó úton halad a Volkswagen Csoport a nehéz gazdasági helyzet ellenére is. „Minden feltétel adott ahhoz, hogy a Volkswagent továbbra is a helyes úton tartsuk” – mondta Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a keddi üzemi gyűlésen, melyet a Volkswagen Csoport központi gyárába Wolfsburgban tartottak 20 ezer munkatárs előtt. A gyűlésen részt vett Dr. Ferdinand K. Piëch, a Volkswagen felügyelőbizottságának elnöke, valamint Ursula M. Piëch, a felügyelőbizottság tagja is.

A körülmények lényegesen nehezebbé és keményebbé váltak – mondta Winterkorn, ám ennek ellenére is megerősítette a vállalatcsoport hosszú távú céljait: „2018-ig a világ legjobb autógyártójává szeretnénk válni.” Emellett Winterkorn úr megköszönte a munkavállalóknak az „erős csapatmunkát” az új Golf gyártásának bevezetésekor: „Ez a szellemiség most különösen fontos a termelés felfuttatásánál!” Christian Klingler, aki a Volkswagen Csoport és a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsában az értékesítés és marketing területekért felel, ennek kapcsán bemutatta a Golf új marketingkampányát, és kihangsúlyozta, hogy a sikertörténetet minden idők legjobb Golfja folytatni fogja: „A Golf, vagyis DAS AUTO, hű marad nevéhez” – tette hozzá Klingler.

Hans Dieter Pötsch pénzügyi igazgató szemszögéből is kiváló helyzetben van a Volkswagen mind a tizenkét márkájával. „Hónapok óta kiválóan bizonyítja a Volkswagen Csoport az erejét és a robusztusságát, még az ilyen gazdaságilag bizonytalan időkben is” – mondta a munkatársaknak. Ezt bizonyították az első félév eredményei, valamint a kiszállítások pozitív fejlődése az év első nyolc hónapjában, amikor a Csoport jobban teljesített a piaci változásoknál. Azonban Pötsch úr kiemelte, hogy a második félév nehezebb lesz. „A gazdasági környezet kihívásokat jelent a jelenben és a jövőben is” – mondta.