2024 május 23

Így könnyíti meg a bankolást az OTP

Kiemelte: ezzel párhuzamosan egy startup vállalat közreműködésével kifejlesztette az OTP azt az Európában is egyedülállónak mondható speciális digitális aláírópadot, amely a bank ügyfelei számára lehetővé teszi az ügyintézés során keletkező dokumentumok elolvasását és aláírását, illetve kereshetőségét is.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

Működésének lényege, hogy a bank informatikai rendszere egy hagyományos kézi aláírásból előállít egy rendkívül biztonságos elektronikus aláírást, ezt követően az ügyfél által elektronikusan aláírt szerződéseket az OTP-nél elektronikusan tárolják, azokat bármikor elérheti az ügyfél az OTPdirekt internetbankon keresztül, nem kell otthon rendszereznie a dokumentumokat.

Hozzátette, hogy az eszköz a legmagasabb bankbiztonsági követelményeknek is megfelel és hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb ügyfélkiszolgáláshoz.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A digitális fejlesztési program részeként a hitelintézet új fejlesztésű bankautomatáját is bemutatták, amely a bankjegyek befizetése és az összeg jóváírása után vissza is forgatja azokat. Ez azt jelenti, hogy egy befizetést követően egy másik ügyfél felveheti a befizetett bankjegyeket, így a pénzintézet logisztikai költségei jelentősen csökkenhetnek.

Az igazgató rámutatott: az OTP Bankban jelenleg több mint 50 digitális fejlesztés előkészítése zajlik. Az aláírópadoknak köszönhetően a papírhasználat mérséklése a bankcsoportban jelentős megtakarításokat eredményez, és környezetvédelmi szempontból is kedvező.