2024 április 22

Hogy felkészült légy az állásinterjúra

Pontosan ezért kell azonban az interjú előtti estét előkészületekkel töltened. Mert ha felkészült vagy, akkor nincs miért izgulnod.

Íme pár tipp, hogy mindenre felkészülhess a nagy nap előtt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Tedd ki a ruhád

Még ha nem is szoktad minden este kikészíteni a másnapi ruhád, ez biztosítja, hogy másnap ne érjen semmilyen meglepetés. Plusz ez arra is nagyszerű lehetőség, hogy ellenőrizd a cipőidet, és a ruhás nem-e foltos, vagy ráncos.

Pakold be a táskád

A következő lépés, hogy bepakolod a táskádba az össze lényeges dolgot. Az önéletrajzodból mindig legyen nálad egy példány, és a portfóliódból is, ha szükséges.

Ha biztos akarsz lenni magadban, akkor írd össze mi az ami kelhet, és az alapján pakold be a tatyód.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Találd ki az útvonalat

A Google Mapsen nézd meg előre, merre kell menni, ismerd meg az útvonalat, nehogy eltévedj odafele. Ha esetleg külön felhívják a figyelmet a parkolásra, vagy trükkös bejáratokra, akkor azt se felejtsük el. És ha nagy épületről van szó, akkor számoljunk rá 10 percet a biztonsági ellenőrzésre.

Készülj fel a leggyakoribb kérdésekre

Rengeteg oldalon lehet tájékozódni, mik ezek a kérdések. Remélhetőleg már napok óta gyakorolsz. Feleslegesnek tűnhet, de nem az. Minden készülődés jobb a semminél. Szóval gyakorolj, amíg tudsz, és ne stresszelj rajta.

Nézz utána a kérdezőknek

Győződj meg róla, hogy nemcsak a neveket tudod, de a titulusaikat is, és a részlegeket, hol dolgoznak. Ha van egy kis időd, akkor Google és LinkedIn-en nézz utánuk

Nyomtasd ki az önéletrajzod

A HR-esnek vagy ki lesz nyomtatva az önéletrajzod, vagy nem. Készüljf fel minden eshetőségre, és mindig legyen nálad kinyomtatott önéletrajz.

Tervezd meg a reggelid

Ha egyáltalán nem szoktál reggelizni, akkor is. Sőt, az interjú előtt mindenképp egyél valamit. Ne hagyd, hogy az éhség elrontsa az interjút.

Készülj fel a legrosszabbra

Rossz dolgok történhetnek. Dugó ott, ahol sosem szokott lenni, kiszakad a pólód, és még sorolhatnánk. Bár néhány dolgot nem lehet előre megjósolni, azért előre lehet tervezni.

Például ha azon aggódsz, hogy elkésel, akkor számolj az útra több időt. Ha azon izgulsz milyen válaszokat fogsz adni az interjún, akkor gyakorolj.

Tanulj meg csalni

Ez életmentő lehet, ha késel, és még a nevét sem tudod a kérdezőnek. Körmöld le az összes fontos részletet előre. Kivel fogsz találkozni, mi a titulusa, hol dolgozott ezelőtt, és a történetek, amiket fel akarsz idézni, és végül a kérdések, amiket fel szeretnél majd tenni.

Állítsd be az ébresztőt

Bután hangzik, de semmiképp se feletjsd el. Ne ezen az apró mozdulaton múljon az interjú.

Aludj egy jót

Ha sokat készültél előtte, és nem akarsz szörnyetegként felkelni, akkor aludj egy jót. Ez azt jelenti, hogy kapcsold le a TV-t, a Facebookot, és feküdj le normális időben. Reggel majd megköszönöd ezt.