Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Gyenge nap az MTelekom mögött – technikai elemzés

15 perces

Gyenge maradt az MTelekom a hétfői kereskedésben is, 470-től visszahúzódva tovább közlekedett a 464-470 forintos tartományban. A nap végéig nem érintette a sáv alját, a zárásban kötötték ide le az árfolyamot. Továbbra sem fest tehát kifejezetten jól a rövidtávú technikai kép, 470 többször is visszautasította az emelkedési kísérleteket az elmúlt néhány kereskedési napban, nem látszik egyelőre a tér felfelé. Lefelé annál inkább, 464 is csak mérsékelt erejű támasza a papírnak, ennek elesésével lehet tovább süllyedni a továbbiakban.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A sírkő doji után gyengülés érkezett a távközlési vállalat árfolyamánál, az 50 napos mozgóátlag érintése után a nap végére 464 forintnál sikerült csak zárni. Ez az elmúlt napokban kivájt alj, ami alá süllyedve további tér nyílhat meg a gyengülés előtt, 460 alá is. A tegnapi gyertyával kapott ölelő gyertyaalakzat sem fest kifejezetten jól, az indikátoroknál pedig az RSI a bearish zónába érkezett meg, az MACd pedig középvonala alatt ad eladási jelzést. Nem fest tehát szépen az MTelekom grafikonja, 464 elesésével folytatódna az esés a továbbiakban. Pozitív mozzanat az 50 napos mozgóátlag és a 470-es szint fölé történő visszatérés lenne.

Támasz: 464

Ellenállás: 469 (MA 50); 470

Heti

Lejjebb csúszott az MTelekom az elmúlt héten, 467 forinthoz érkezett a zárás pénteken. Forgalom továbbra sincs a papírban, jelenleg azonban a pár hónapos emelkedő ék alatt tartózkodik. Ennek letörése a korábbi várakozások alapján a nagy emelkedő trendvonal tesztelését is jelentheti a folytatásban, ez a támasz jelenleg 444-nél kapaszkodik felfelé. A kilátások nem festenek tehát kifejezetten jól jelenleg, az emelkedés mindenképpen megkérdőjelezhető, a továbbiakban az elmúlt hónapok szintjén érkező stagnálás vagy gyengülés érkezhet. A hamarosan érkező gyorsjelentésnek van még esélye megmozgatni a papírt.

Támasz: 444 (trendvonal)

Ellenállás: 480