2024 június 24

Emberrablás miatt előzetesben egy diósdi férfi

A sértettet százezer forint reményében engedték szabadon – olvasható a rendőrség honlapján.

A sértett elmondása szerint augusztus 31-én egy munkalehetőség reményében találkozott Csömörön K. J.-vel, akinek beült a terepjárójába. Alig hajtottak egy-két kilométert, amikor beszállt a kocsiba a 42 éves L. Zs. és a sofőr utasát a hátsó ülésre kényszerítette. Kezeit a háta mögött összebilincselte és tettleg bántalmazta. Nem sokkal ezután egy harmadik ember is beült az autó jobb első ülésére, majd négyesben Budakeszire mentek – olvasható a police.hu-n.

A rendelkezésre álló adatok szerint L. Zs. útközben folyamatosan, életveszélyesen fenyegette a munkát kereső férfit, még egy kést is az oldalához szorított. A gyanúsított – budakeszi lakásában – bekötötte az elrabolt férfi szemét és száját, a lábait is összekötötte, majd fajtalankodásra kényszerítette, másnapra is ott tartotta, hogy aztán folytassa a bántalmazást – írták a rendőrségi honlapon. L. Zs. közölte: ha a megszabott határidőig fizet neki 100 ezer forintot, akkor elengedi. A megalázott és megfenyegetett sértett vállalta, hogy fizet, ezért a gyanúsított bekötözte a férfi szemét, egy autó csomagtartójába tette, majd Pátyra vitte őt.

Mivel L. Zs.-nél fegyver lehetett, s azt is tudták róla, hogy korábban több évig a francia idegenlégióban szolgált, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársait kérte fel az elfogásra. Az emberrablásban központi szerepet játszó férfi előzetes letartóztatásba került, két társa szabadlábon védekezhet.