Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Volánbusz: a vártnál kisebb volt a sztrájk támogatottsága

A vártnál kisebb volt a Volánbusznál a sztrájk támogatottsága. Az autóbusz-vezetők csaknem kétharmada továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért, a munkabeszüntetést nem látja indokoltnak. Közölte a Volánbusz hétfőn az MTI-vel.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés második napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatta a munkabeszüntetést. A sztrájkban a teljes dolgozói állománynak mindössze a 14 százaléka vett részt – tették hozzá.

A hétfőn 16 órakor összesített adatok szerint a szakszervezet számításaival és közléseivel ellentétben a munkabeszüntetésben részt vevő autóbusz-vezetők aránya a teljes állományukhoz képest 21 százalék, a hétfőn dolgozók létszámához képest pedig 39 százalék volt – írták. A közlemény szerint a Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően még januárban megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal.

Borítókép forrása: Shutterstock