2024 június 20

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok. 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az átlagos díj 10 500 forint volt, ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszaki 9600 forinthoz viszonyítva. Közölte a Netrisk.hu az MTI-vel. A Netrisk utasbiztosítási adatai szerint a hosszú hétvégéken – mint a pünkösdi – leginkább városlátogatásra utaznak a magyarok.

Tavaly pünkösdkor az olaszországi, ausztriai és németországi városok voltak a legnépszerűbbek. A külföldre látogatók átlagosan 5 napra kötöttek utasbiztosítást fejenként 8800 forintért. Az utasok kevesebb mint fele, 47 százaléka autóval, 39 százalékuk pedig repülővel utazott külföldre. A teljes tavalyi évet nézve viszont nem a városlátogatások, hanem a tengerparti pihenés volt a legnépszerűbb utazási cél.

A legtöbben horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, az országok sorrendjében Ausztria a második, Olaszország pedig a harmadik. Tavaly átlagosan 7 napra szóltak a Netrisknél kötött utasbiztosítások, a szerződések átlagdíja pedig 10 ezer forint volt.

Az adatokból látszik, hogy akár kevesebb mint napi 2 ezer forintért köthető utasbiztosítás, amely komoly védelmet nyújt egy esetleges külföldi baleset, kórházi kezelés, vagy lopás esetén is. A jól megválasztott biztosítással akár milliós kiadástól is megkímélhetjük magunkat. Hívta fel a figyelmet Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója a közleményben.

Képek forrása: Shutterstock