2024 július 14

Megújult az Airport Hotel Budapest**** Superior

A vecsési Airport Hotel Budapest modern és felfrissült arculattal várja vendégeit a felújításokat követően. A munkálatok célja az volt, hogy a szálloda a modern kor követelményeivel lépést tartva, még magasabb szintű kényelmet és élményt nyújtson a vendégeinek. 

A 2008-ban nyitott Airport Hotel Budapest a „Pest megye területfejlesztési programja” keretében kapott támogatás révén jelentős fejlesztéseket hajtott végre. Ezek nagymértékben hozzájárulnak a szálloda versenyképességének erősítéséhez. A több mint 600 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 299,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A felújítási munkálatok 2023 nyarán kezdődtek és 2024. június végén fejeződtek be. A fejlesztési projekt zárórendezvényeként 2024. június 27-én sajtótájékoztatóra került sor. Beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere és Dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő is.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a közel egyéves felújítás mellett a vendégek kiszolgálása zavartalanul működött. Amit az is igazol, hogy Az Utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóinak kiírt szavazásán az Airport Hotel Budapest nyerte el „az év tranzit szállodája” díjat. Mondta el Koloszár Krisztián szállodaigazgató a hivatalos rendezvényen.

Újítások

A vendégek számára a legnagyobb változást a belsőépítészeti koncepció megújítása, valamint a szobák és az étterem bútorzatának cseréje, a közösségi terek komplett felújítása jelenti. Mind a 110 szobában a teljes bútorzatot lecserélték, a lámpáktól és függönyöktől egészen a padlóig. Az étterem bővítésével és az új beépített terasszal megduplázódott a vendéglátóhely kapacitása, miközben a rendezvénytermek száma is növekedett. A szállodában a belsőépítészeti terveket Szöke Mónika lakberendező, a Normaform Kreatív Kft. ügyvezetője készítette.

A fejlesztések sorába illik a jól felszerelt játszósarok kialakítása, miközben a fenntarthatóság jegyében az elektromos autóval érkező vendégek számára új elektromos gyorstöltőket telepítettek. Szintén a fenntarthatóságot szolgálja a ház teljes energetikai korszerűsítése mellett az is, hogy az épület tetejére elhelyezett napelemeknek köszönhetően a szálloda megújuló energiát képes termelni a jövőben. Emellett pedig a most beépítésre került legmodernebb víz- és hulladékgazdálkodási rendszerek teszik még fenntarthatóbbá az épületet.

Fotó: Airport Hotel Budapest**** Superior