2024 április 24

Lufthansa – minket is érint a sztrájk

A Lufthansa német légitársaság földi személyzetének tervezett munkabeszüntetése miatt már hétfőn este több tucat járatot töröltek; a törlések a Lufthansa budapesti járatait is érintik.

A Lufthansa jelentős járatkimaradásokra figyelmeztetett a földi személyzet kedd hajnali 4 órától szerda reggel 7 óráig tervezett sztrájkja miatt. A munkabeszüntetés a frankfurti, a müncheni, a hamburgi, a berlini, a düsseldorfi, a kölni, valamint a stuttgarti reptér személyzetét érinti. A műszaki, logisztikai, fuvarozási és informatikai személyzet már hétfő este 20 órakor megkezdi a munkabeszüntetést a Verdi szakszervezet tájékoztatása szerint.

A Lufthansa arra kéri az utasokat, hogy utazás előtt tájékozódjanak az interneten a járatokkal kapcsolatban, a sztrájk miatt ugyanis a repülőtereken nem lesz lehetőség a jegyek átfoglalására. A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban szólította fel munkabeszüntetésre a Lufthansa Csoport mintegy 25 ezer alkalmazottat számláló földi személyzetét, hogy nyomást gyakoroljon a légitársaságra.

A Lufthansa tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt járatainak 80-90 százalékát törölheti, hasonlóan a másfél héttel ezelőtti munkabeszüntetéshez, amely mintegy 900 járatot és több mint 100 ezer utast érintett. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján olvasható menetrendi tájékoztatás szerint törölték a kedden Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat, valamint a Frankfurtból hétfőn késő este érkező járatot.

Borítókép forrása: Shutterstock