2024 július 20

Idén eddig májusban költöttük a legtöbbet SZÉP kártyával

Az idei legerősebb hónapot produkálta májusban a K&H SZÉP kártya forgalom, a költött összeg meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Az év további részében ezt a növekedést segítheti, hogy a hazai kibocsátók közül egyedülállóan a K&H-nál digitálisan is elérhető SZÉP kártya már országosan közel 22 ezer helyen használható érintésmentes fizetésre.  

A K&H SZÉP kártya birtokosok az idei évben eddig májusban költöttek a legtöbbet. A havi forgalom meghaladta a 2,5 milliárd forintot, míg május végéig az összes költés 11,4 milliárd forintot volt. „Az év ezen időszakában jellemzően intenzív a SZÉP kártya használat. Mivel a pünkösdi hosszú hétvége mellett a belföldi nyaralások foglalásai is ilyenkor történnek meg. Idén pedig a korán jött nyári idő is sokakat kicsábított a szórakozó- és vendéglátóhelyekre”. Tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H Lakossági ügyfél szegmens marketing vezetője.

„Mindezek mellett az is támogatja a cafeteria elem használatát, hogy a piacon egyedülálló módon digitálisan is elérhető K&H SZÉP kártyával már közel 22 000 helyen lehet érintésmentesen is fizetni. Köztük a legnagyobb gyorséttermi láncokban is” – tette hozzá a szakember. 

Az Év Digitális Bankja ugyanis lehetővé tette a juttatás innovatív, plasztikkártya nélküli használatát is. Vagyis ugyanúgy használható fizetésre mobiltelefonnal és okoseszközökkel, akárcsak a bankkártya. Az innovatív fizetési megoldást azok a kártyabirtokosok és egyben K&H bankszámlával rendelkező ügyfelek tudják alkalmazni, akiknek a telefonjuk NFC funkcióval és iOS vagy Android operációs rendszerrel rendelkezik, illetve Apple Watch okosórájuk van. A több mint 42 ezer elfogadóhely listáját, illetve, hogy ezek közül hol lehet használni a K&H SZÉP kártyát digitálisan, ezen az oldalon lehet megtekinteni.  

Van miből költeni

Az intenzív felhasználás mellett a K&H SZÉP kártyára történt havi jóváírás mértéke is magas, májusban meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Ezzel a 2024-es jóváírás május végéig 12,6 milliárd forintot tett ki. Ami 11 százalékkal meghaladja az elmúlt év előző időszakának eredményét. A teljes elérhető K&H SZÉP kártya egyenleg több mint 8,6 milliárd forint. Éppen 2 milliárd forinttal több, mint idén január végén és 17 százalékkal magasabb a tavaly májusi egyenlegnél.  

Képek forrása: Shutterstock