2024 április 24

Bombahír! Visszatér Budapestre az Uber!

Visszatér az Uber Budapestre!

Jön az Uber! A Világgazdaság beszámolt, hogy egy Redditre kikerült belső levelezés szerint a világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása hosszas tárgyalások után döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra. 

A Világgazdaság beszámolója szerint Budapestre jön az Uber. A világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása a Főtaxival partnerségben léphet a fővárosi piacra. A Főtaxi a partnereinek kiküldött tájékoztatóban hangsúlyozta, hogy az Uber mindenben megfelel a jelenlegi magyar jogszabályi környezetnek. Az elszámolás módja nem változik a sofőrökkel és a tagdíj mértéke is változatlan marad.

A nemzetközi vállalat részben azzal indokolja a döntését, hogy tavaly majdnem százezer alkalommal nyitották meg az alkalmazást Budapesten. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető hazánkban. 

Bombahír! Visszatér Budapestre az Uber!

A vállalat 2016-ban vonult ki Magyarországról, miután életbe lépett a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, amely súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. Ha a cég nem felel meg a diszpécserszolgálati követelményeknek az applikációt blokkolhatják. A sofőröktől pedig az autójukat és a jogosítványukat is elvehetik. Az Uber a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata révén.

Forrás: Világgazdaság

Borítókép forrása: Shutterstock