2023 január 27

Az M1-es közelében kamionparkoló épül Tatabányán


Hegedüs Mihály tájékoztatása szerint a vállalakozás a beruházáshoz ötven százalékos, vissza nem térítendő közvetlen uniós támogatást kapott; a csaknem hat hektáros terület az autópálya mindkét oldaláról elérhető lesz.

A projekt földmunkáit 2023 áprilisában kezdik meg, a létesítmény első ütemének átadása 2024 januárjára várható. További pályázatok eredményességétől függően itt alakítanák ki Magyarország első nyilvános hidrogéntöltő-állomását, melyet személy- és teherautók is használhatnának, illetve 17 darab, 350 kilowattos villámtöltő állomást építenének elektromos teher-és személygépjárműveknek. A további tervekben szerepel sofőrszállás és étterem létesítése, valamint a létesítmény lehetőséget nyújtana önvezető kamionok parkolási rendszerének tesztelésére.

A kamionparkolóban fogadhatnak védett rakományokat, illetve el tudnák különíteni a veszélyes árut szállító járműveket. A számos kényelmi berendezéssel ellátott létesítményben biztonsági kerítés, állandó portaszolgálat és videófelügyelet állna a használók rendelkezésére – tette közzé a távirati iroda.