Rendkívüli Hírek:

2024 február 23

Elégedett lehet nyereségével a BP

Magasabb, a vártnál

A brit olajipari konszern második negyedéves nyeresége az elemzői várakozásoknál magasabb, 684 millió dollár volt a tavalyi év azonos időszakában elért 720 millió dollár után. Elemzők előzetesen 500 millió dollárral számoltak.

A profit alakulását befolyásolta, hogy a BP-nek 750 millió dolláros költsége merült fel üzletileg nem megtérülő angolai kitermelési projektjének megszakítása miatt. A vállalat eredményei az angolai eset ellenére jobbak lettek az elemzői várakozásoknál, csakúgy mint a BP európai versenytársai, a Royal Dutch Shell és a Total által múlt héten közzétett számok.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Történt egy robbanás is idén

A BP-nek mintegy 464 millió dollárt kellett költenie a második negyedévben a Deepwater Horizon nevű kitermelő toronynál történt robbanás utáni olajszivárgás miatt, így az olajipari óriás által elkészített végső számla szerint eddig mintegy 63,214 milliárd dollárba került a cégnek a Mexikói-öbölben 2010-ben bekövetkezett olajszennyezés és következményeinek felszámolása.

A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. A szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakítják ki, amelyből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedez. A vállalat idén áprilisban kezdte meg szegedi működését, az új irodaház, amelyet az egykori Szegedi Ruhagyár épületének felújításával alakítanak ki, 2017 szeptemberében készül el.