2024 június 24

Az új szerzeményről vallott a Telekom-vezér

Christopher Mattheisen erről egy szerdai háttértájékoztatón beszélt. Hozzátette, hogy az elnyert új frekvenciákért kifizetendő ár – közel 59 milliárd forint – meg fog térülni a vállalat számára.

Jövőre 80 százalék lesz a lefedettség

A vezérigazgató kijelentette, hogy a Telekom a jelenlegi 54 százalékos 4G lefedettséggel piacvezető és belátható időn belül egyben a legnagyobb sebességű negyedik generációs hálózattal fog rendelkezni.

Új mobilinternet csomagok

A tájékoztatón bejelentették azt is, hogy októbertől új, átalánydíjas – nem forgalomfüggő – mobilinternet csomagokat vezet be a Telekom. A tematikus csomagokon belül bizonyos típusú adatforgalom – például közösségi oldalak használata, böngészés és e-mail, éjszakai net használat vagy tévézés és filmnézés – korlátlanul felhasználható.

Megerősítette, hogy a szolgáltató jövőre 80 százalékra tervezi növelni a 4G lefedettséget. A vállalat arra számít, hogy jelentősen fog nőni a 4G képes készülékek elterjedtsége is. A Telekomnál jelenleg tíz eladott készülékből hét képes csatlakozni a leggyorsabb mobilinternet hólatra, az ezután megjelenő típusoknak pedig már mindegyike rendelkezik majd ezzel a képességgel. A szolgáltatónak jelenleg 250 ezer ügyfele használja a 4G hálózatot.

Nincs szükség új beruházásokra

Christopher Mattheisen elmondta azt is, hogy a Telekom már felkészítette a hálózatát a tenderen elnyert új frekvenciák bekapcsolására, így azok használatba vételéhez egyelőre nincs szükség új beruházásokra.

Amint megkötik a hatósági szerződést – amelyre 45 nap áll rendelkezésre – és megkapják a rádió engedélyt, utána a Magyar Telekom jogszerűen használhatja az új frekvenciákat.