2024 május 26

Mercedes – Kevésbé kell az elektromos autó a népnek, mint hitték

A Mercedes-Benz eláll az elektromos járművek piacán kitűzött kitűzött ambiciózus céljaitól a gyengülő eladási adatok miatt. Írja a Pénzcentrum és a Bloomberg.

A Mercedes-Benz Group AG visszavonulót fújt. A autógyártó bejelentette, hogy eláll a korábban kitűzött ambiciózus elektromos járművekkel kapcsolatos céljaitól. A gyengülő eladások miatt a cég újra a belső égésű motorok felé fordul. Ola Källenius, a vállalat vezérigazgatója szerint az elektromos járművekre való átállás hosszabb időt vehet igénybe, mint előzetesen várták.

A Mercedes első negyedéves árrése 9 százalékra csökkent. Ez több mint két éve a legalacsonyabb szint. Ennek az oka részben az elektromos modellek alacsony megrendelései miatt van. Az autógyártók közül nem csak a Mercedes szenved az elektromos autók iránti kereslet csökkenésétől. A támogatások megszüntetése és a töltőinfrastruktúra hiányosságai is hozzájárultak ehhez.

A Mercedes EV-kiszállításai 8 százalékkal csökkentek. A BMW-nél 41 százalékos növekedést értek el. Ez azt jelzi, hogy a Mercedes lemaradhat versenytársaitól az elektromos járművek piacán. 

Forrás

Képek forrása: Shutterstock