2024 június 21

Jeep – Úton az elektromos jövő felé

A Jeep bemutatta az új Recon névre keresztelt elektromos modelljét. Az új modell közel 600 lóerővel érkezik és a Land Rover Defender riválisa lehet.

A Jeep egy közel 600 lóerős elektromos terepjáróval venné fel a harcot a Land Rover Defenderrel a márka nagyszabású európai „újjáélesztési tervének” részeként. Az új elektromos modell 2025-ben kerül piacra, várhatóan 600 kilométeres hatótávval. Az új Recon a híres Wrangler modell nem hivatalos elektromos testvérmodelljeként érkezik.

Antonella Bruno, a Jeep európai vezetője megerősítette, hogy a Recon a Wrangler mellé kerül a kínálatban, de a két autó kissé eltérő méretű és pozíciójú lesz. „A Recon egy nagyon egyedi autó lesz, trendi és praktikus. A piacon a Wranglerhez képest azonban alacsonyabb szegmensben fog elhelyezkedni.” – mondta el Bruno.

A Recon közös platformot használ, a szintén 2025-ben érkező Wagoneer S modellel, illetve a már bemutatott Avegerrel együtt. Christian Meunier vezérigazgató szerint egy negyedik elektromos modell is érkezni fog a jövőben. A Stellantis tulajdonában álló amerikai márka 2030 után már kizárólag elektromos autókat fog értékesíteni Európában.

elektromos

Annak ellenére, hogy a Jeep a közelmúltban rosszul teljesített Európában, Antonella Bruno úgy véli, hogy a márka továbbra is jó helyzetben van. A márka stratégiája szerint az elektromos autózás kedvezőbbé teheti a Jeep jelenlegi helyzetét.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: www.shutterstock.com