Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

Hiába küzd az Xpeng, töretlen a Nio sikere

Az Xpeng, a Nio és a Li Auto is közzétette járműszállítási adatait a mai nap. A számok vegyesre sikeredtek, köszönhetően az egyre élesedő versenynek.

Keserű rekord az Xpeng-nél

A továbbra is veszteségekkel küzdő Xpeng azt mondta, hogy júliusban 11 008 járművet szállított le, ami 28%-os növekedést jelent a hónaphoz képest. Ez a hatodik egymást követő hónap, amikor a kiszállítások növekedtek, ami a Xpeng üzletmenetének fellendülését jelzi. A havi emelkedés ellenére a Xpeng júliusi számai 4%-kal elmaradtak a tavalyi év azonos időszakától.

Erős riválisok

A Nio közölte, hogy júliusban összesen 20 462 darab autót adott el, ami 103,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és majdnem kétszerese a júniusi 10 707 darabos értéknek. A Nio számadatait segítette a májusban bemutatott, felfrissített ES6 SUV, az úgynevezett All-New ES6 megjelenése.

A három járműgyártó közül a Li Auto szállította a legtöbb autót júliusban, 34 134 darabot, ami 227,5%-kal több mint egy évvel korábban és 5%-kal több mint júniusban. Ez a második egymást követő hónap, amikor a Li Auto átlépte a 30 000 jármű kiszállításának határát.

A Warren Buffett által támogatott BYD azonban összességében a legnagyobb elektromos autógyártó volt júliusban. A vállalat kedden közölte, hogy 262 161 új energiahajtású járművet adott el a múlt hónapban, beleértve az akkumulátoros és plug-in hibrid autókat is.

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstoc