Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Frissült a szoftver, gyorsabb lett a Porsche

Az automotor.hu arról számolt be, hogy egy szoftverfrissítésnek köszönhetően nőtt a Porsche Taycan teljesítménye.

A Car and Driver lemérte a hozzájuk eljutó tesztautók menetteljesítményét. Azzal szembesültek, hogy a 2023-as Porsche Taycan Turbo S gyorsabb lett a korábbiaknál. Hardveres változást azonban nem találtak. Egy gyors kutatás után kiderült, hogy a gyár frissítette a szoftvert. Ami már nem csak 3 másodpercig engedi csúcsteljesítményen dolgozni a hajtómotorokat, hanem tartósan.

A 0-96 km/óra sprint ideje nem változik, hiszen az eddig is benne volt a 3 másodperces teljesítményablakban, azonban ezt követően nem mérséklődik a gyorsulás. A 0-145 km/óra sprint 4,9 másodpercről 4,7 másodpercre javult. A 0-193 km/óra 8,8 másodperc helyett csak 8,3 másodpercig tart, míg a 0-241 km/óra sprint 15,2 másodperc helyett 14,2 másodpercig tart.

Frissült a szoftver, gyorsabb lett a Porsche

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Porsche mérnökei kiderítették, hogy nem okoz problémát a villanymotoroknak a tartós csúcsteljesítményen járatás. Ezért engedték szabadjára az autó teljes tudását egy szoftverfrissítéssel. A javulás egyébként Sport Plus módban, rajtautomatika használata mellett mérhető. Csak ebben az esetben engedi szabadjára a lovakat a Porsche Taycan Turbo S.

Forrás

Borítókép forrása: Shutterstock