2024 június 21

Az alternatív hajtású autók felé billent a mérleg Kínában

Kínába jelentősen nőtt az alternatív hajtású (NEV) autók eladása éves összevetésben júliusban, ugyanakkor esett a Tesla autók eladása júniussal összevetve – adta hírül a távirati iroda.

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) kedden azt közölte, hogy a New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek eladása éves összevetésben 169,4 százalékkal, 222 ezerre nőtt júliusban – adta hírül a távirati iroda.

A szervezet kimutatása szerint júliusban a Tesla mintegy 33 ezer, Kínába gyártott autót értékesített, ebből csaknem 24 ezer került exportra. A Kínában értékesített Tesla-autókból 8621-et adtak el Kínában, ami 69 százalék esés júniussal összevetve. A Reuters megjegyezte, hogy a Tesla eladásai rendre alacsonyabbak minden negyedév első hónapjában, mint a következő két hónapban.

A CPCA adatai szerint a múlt hónapban 1,52 millió új autót értékesítettek Kínában, ami 6,2 százalék csökkenés tavaly júliussal összevetve.