2024 május 29

A luxus EV szegmensben hódít a Mercedes-Maybach

A frissen leleplezett Mercedes-Maybach EQS 680 SUV a luxus-autógyártó legelső tisztán elektromos hajtással szerelt modellje.

A Mercedes-Maybach első teljesen elektromos modellje egy új korszakot nyit meg a prémium autógyártó számára. A luxusautókra összpontosító Mercedes-Maybach profitorientált stratégiával halad előre, immáron az EV szegmensben is.  

A Mercedes-Benz EQS SUV „fényűző újragondolása”, a Mercedes-Maybach EQS 680 névre keresztelt luxus EV a remények szerint segít majd a márkának az elektromos járművek piacán a ranglista élére kerülni. A Mercedes-Maybach egy olyan egyedi elektromos luxus SUV-ot kínál, amelyet a fő riválisok, a Bentley és a Rolls-Royce még nem kínálnak.

Az új EV, az először még a 2021-es müncheni autószalonon bemutatott Maybach Concept EQS továbbfejlesztése. „A modell önmagában a Mercedes-Maybach átalakulását jelenti: egy hagyományokban gazdag luxusmárkából egy progresszívebb elektromos jövő felé – Philipp Schiemer a Mercedes-Maybach és az AMG Performance divízióért felelős vezető.

A 4-Matic összkerékhajtással szerelt luxus SUV hatótávolsága több mint 600 km, melyhez 649 lóerős teljesítmény párosul. A belső térben a Maybach modellektől megszokott fényűző luxus kényelmet találjuk.

A legújabb luxus Maybach modell listaárát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az alapként szolgáló Mercedes-Benz EQS SUV árait ismerve, az új Maybach ára várhatóan 250 ezer dollár környékéről indulhat.

Forrás: Autocar

Borítókép: Mercedes-Maybach