2024 április 13

Átadták az első Fogyasztóbarát tanúsítványokat

Az NFH tájékoztatása szerint közel ötven pályázó közül választották ki a három tanúsított vállalkozást.

Az Eger-Park Hotel Kft. a „fogyasztóbarát ügyfélszolgálat” kategóriában panaszkezelési rendszerével, alternatív vitarendezési módszereivel és ügyfél-elégedettségi eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

A büféket és főzőkonyhákat üzemeltető dunaújvárosi PINXIT 2003 Kft. előnyben részesített magyar termékekkel és termelőktől beszerzett alapanyagokkal segíti a magyar munkahelyek megtartását, törekvéseiket és eredményeiket a „hazai elkötelezettségű vállalkozás” kategóriában benyújtott pályázatukban fogalmazták meg.

A bajai Béles Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. által működtetett Vadvirág Kávézó és Fagyizó szintén a hazai elkötelezettség mentén fogalmazta meg pályázatát, kínálatuk 100 százalékban saját gyártás, alapanyagaikat pedig hazai vállalkozásoktól szerzik be.

Az NFH közleménye szerint a keddi átadást már októberben újabbak követik. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2012 márciusában hirdette meg Európában egyedülálló kezdeményezésként a Fogyasztóbarát Tanúsítványok elnyerésére irányuló pályázatát azzal a céllal, hogy a vállalkozások közül kiemelje, és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető magatartáson túli eszközökkel a fogyasztók bizalmát és elégedettségét növelő és fenntartó cégeket.