2024 április 18

Arany: Csütörtöki felugrás

UPDATE:  Pénteken CET 11:36-kor az arany 1780,50 USD/uncia szinten áll, 1778 és 1785 közötti ársávban mozogva. A figyelem továbbra is a spanyol költségvetés és a kínai pénzügyi élénkítés felé fordul.

 

 

Napi aranyárgrafikon

A napi grafikonon egy kiegyenlített ázsiai kereskedés után először egy lefelé tájékozódó kereskedést láttunk Európában, de aztán mégis inkább  az arany biztonsági tartalék volta került előtérbe és a vásárlók egymásra licitálva vették, mire az amerikaiak még rávettek, így mintegy 24 dolláros nyereséggel zárul a nap.

Heti aranygrafikon

Heti szinten látszik, hogy a hét eleji csökkenés a hét második felére csapott át emelkedésbe, és visszatért a hét eleji 1777-es szint.

Havi aranygrafikon

Egyhónapos szinten jól látszik az augusztustól kezdett emelkedés az utolsó heti stagnálással.

Negyedéves aranygrafikon

Negyedéves szinten rajzolódik ki, ahogy a piac egyre jobban bízni kezd az aranyban, egyre többen szállnak be és emiatt gyorsul az emelkedés, majd időnkénti megállóknál a piac ismételten bevárja, hogy érkeznek-e újabb vevők, majd erről megbizonyosodva, még nagyobbat ugrik felfelé.

  EUR/USD devizapáros napi alakulása

A szerdai napon (CET) déltől kezdett emelkedni az euró, majd csütörtökön a fokozódó európai aggodalmak miatt nyereségét visszaadta, míg este egyértelműen erősödött.