Rendkívüli Hírek:

2023 június 06

Amerika jobban van

A gazdasági fellendülés egyik motorjaként szolgáló fogyasztási kiadások szinte mindegyik körzetben növekedtek, bár az autóértékesítések nélküli kiskereskedelmi forgalom a területek többségében csak mérsékelten bővült. Egyes térségekben még érezhető volt a téli időjárás kiskereskedelmi forgalmat lassító hatása is. Az autóeladások a körzetek több mint a felében nőttek, a többi régióban „stabilan” alakultak.

A szolgáltatóipari aktivitás – pénzügyi szolgáltatások nélkül – a térségek többségében növekedett. Szintén javult a közlekedési és a feldolgozóipari aktivitás a körzetet túlnyomó többségében. A feldolgozóipar a legnagyobb mértékben a keleti-parti körzetekben lendült fel.

Az ingatlanpiaci forgalom vegyes képet mutatott, de a lakáspiaci árak már emelkedésnek indultak.

A Fed-körzetek a foglalkoztatás javulásáról, több esetben szakmunkáshiányról számoltak be a legutóbbi gazdasági állapotfelmérésében. A keresetek többségében alig növekedtek, a munkaerő költségek stabilak maradtak, esetleg kissé emelkedtek.

A Fed júniusi Bézs könyvét a New York Federal Reserve Bank állította össze a tartalékbank rendszer körzeteinek szubjektív gazdasági helyzetértékelése alapján.