Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Aki csak tehette, strandra ment a kánikulában

Tavaly ugyanekkor nem érte el a 18 ezret a látogatók száma. Az elmúlt két napban a legtöbb vendéget a most már egész évben nyitva tartó Palatinus strand fogadta, augusztus elsején megközelítette a 6 ezret, másodikán pedig meghaladta a hatezret a látogatók száma, miközben egy átlagos nyári hétköznapon a strand látogatószáma átlagosan háromezer körül szokott lenni. A hőségriadó miatt a strandok egy órával tovább tartanak nyitva, de az állandó fürdők többsége is este 10 óráig tart nyitva, így mindenkinek van lehetősége munka utáni fürdőzésre.

A második leglátogatottabb a Széchenyi fürdő volt az elmúlt két napon, mind a két napon több mint ötezer vendéget fogadott. Jelentős forgalomnövekedés volt a tavaly felújított Paskál fürdőben is, ahol közel hétezren voltak az elmúlt két nap alatt. A fürdő fejlesztését követően folyamatosan emelkedik a vendégforgalom, júliusban közel 60 százalékkal több látogatót fogadtak a tavalyi év hasonló időszakához képest – közölték.

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig rendelte el a hőségriadót az egész ország területére.

Csütörtökre már nyolc megyére és Budapestre is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését adta ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között várható. Késő estére 23-31 fok közé mérséklődik a meleg.