2024 május 20

464-es támaszát gyötri az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Küzd a 464 fölött maradással az MTelekom árfolyama, megszaporodtak a 463 forinthoz érkező leszúrások is. Egyelőre még tartja magát az árfolyam, de a tér lényegében elfogyott a támasz és a csökkenő trendvonal között. Utóbbi ellenállás leküzdésével lehetne maradni az elmúlt időszak sávjában, vagy akár újra tesztelni a 470-es zónát, míg 464 elesése további teret nyitna a gyengülésnek. Sok erő továbbra sem rejlik a papírban a rövidtávú technikai kép alapján, de a támasz és ellenállás közül érkező kilépés késztetheti némi érdemi mozgásra a folytatásban.

Támasz: 464

Ellenállás: 466 (trendvonal)

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem tudott elemelkedni a 464 forintos támaszáról a távközlési vállalat árfolyama, nyomás alatt maradt ez az érték a keddi kereskedés során. A támasz elesésével nyílna megtovábbi tér lefelé, melynek az alsó Bollinger szalag szemmel láthatóan kétséggel helyet ad. A gyengüléssel a 460-462-es június eleji rés lehet visszatölthető, ez nyithat teret 460 alá, a májusi aljakhoz. Egyelőre túlzott optimizmusra nem ad okot a technikai kép, az első érdemi pozitív megmozdulás az 50 napos mozgóátlag és 470 fölé visszatérés lenne.

Támasz: 464

Ellenállás: 469-470

Heti

Az ék alá süllyedés óta stagnál az MTelekom árfolyama, harmadik hetét kezdheti a 447 forintos szintnél a papír. Ennek megfelelően az indikátoros is oldalazva adnak semleges jelzést, nincs érdemi irány az elmúlt hetekben, ami meghatározná az árfolyam mozgását. A nagy emelkedő csatorna alja 445 forintnál közeledik, ez az a kritikus támasz, melynek letörése hosszabb távra is negatív jelzéseket jelentene. Gyengülés esetén itt érdemes majd vételekkel próbálkozni. A további stagnálás is elképzelhető a folytatásban, ez esetben lassan közeledhet a trendvonal, tesztelése így hónapokba is telhet.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480