2024 április 22

Óriási zuhanás a tőzsdéken

Hihetetlen zuhanást láthatunk ma a tőzsdéken. A DAX más 4 százalék feletti mínuszban, közelít a 4,5-höz. Az FTSE 100 már 2,35 százalékot esett. A BUX alig két százalék mínuszban van.

Amerikában sem jobb a helyzet: S&P 500: 3 százalékhoz közelít az esés, NASDAQ: 3 százalék feletti esés, DOW: 3 százalékos esés.

S&P 500

Az elmúlt hetekben folyamatosan szenvedett az 500 legnagyobb amerikai céget gyűjtő index, de a mai napon a márciusihoz hasonló esés tapasztalható. A legnagyobb vesztesek az indexben az energia szektor és az IT szektor képviselői.

NASDAQ

A tech cégeket gyűjtő amerikai index nem képes leküzdeni a likvidítási válságot és hatalmas mértékben veszített értékéből. Ennek ellenére az alábbi táblázatban látható, hogy vannak olyan cégek melyeknek a mai napon is sikerült óriási mértékben emelkedniük.

DOW

A harminc legnagyobb céget gyűjtő index a másik kettővel azonos mértékben esik. Hiába minden erőfeszítés a politikusoktól, az árfolyamok nem tudnak magukhoz térni a kereskedés előtti pánikból. Az árfolyam jól jelzi, hogy most egy nagyobb medve hullám folytatása történik, melynek a vége a választásokig nem megjósolható.