2024 február 28

Állások a banki szférában, amelyekre érdemes lecsapni

A pénzügyi szektorban rengeteg lehetőség kínálkozik, és ezek közül olyat érdemes választanunk, amellyel a legjobban azonosulni tudunk. Persze ehhez először azt érdemes tudni, pontosan hogyan is néz ki ez a terület, milyen nyitott pozíciók közül választhatunk. Egyáltalán van hozzá tehetségünk, hogyan képzeljük el magunkat néhány év múlva? 

A következő cikkben most összeszedtük a legnépszerűbb állásokat, hogy tisztán lássunk, és kitaláljuk, hogyan tovább. 

A banki ügyintéző feladatai

Az egyik legismertebb munka a banki ügyintéző, ennek a pozíciónak a betöltése során elég sokféle feladatért vagyunk felelősek, de természetesen nem ez az egyetlen lehetőség, amivel élhetünk. A pénzügy területén ugyanis számos elintézendő teendő vár ránk. Ha megnyitjuk a Szekszárdállás oldalát, itt kereshet szekszárdi pénzügyes állást mindenki, aki érdeklődik a téma iránt. De most vissza a bankok világába!

A banki ügyintéző teendői közé sorolható a bankcsoport termékeinek, szolgáltatásainak értékesítése, maga az értékesítési folyamat támogatása. Az ügyfélszerzés és -megtartás, a tanácsadás és az adminisztráció egyaránt a folyamatok fontos részét képezik, amely alatt a vállalati image egyaránt erősíthető.

Nyitott pozíciók a vállalat egyes részlegein

Csakúgy, mint bármilyen más kereskedelmi vállalat esetében, úgy a bankoknál is különféle részlegek vannak, amelyek kizárólag a megfelelő munkatársak támogatásával működtethetők. 

Ennek alapján szükség lehet például pénzügyi szakértőre, könyvelőre, termék- vagy marketingmenedzserre, gyakornokokra és még sorolhatnánk tovább. Egyre nagyobb hangsúly van a kiberbűnözés elleni védelemben jártas szakértők felvételén, valamint a fenntarthatósági szakértők felkutatásán. 

Miért keresnek a bankok folyamatosan új munkaerőt?

Egyrészt azért, mert az egész országban nagy a fluktuáció, ezért alkalmazkodni kell ezekhez a változásokhoz, másrészt azért, mert folyamatosan bővül a szektor, ami nem kevés új munkaerőt igényel. 

Számos olyan modern bank van, ahol nem csupán a fizetésünk lesz rendben, de még érdekelni is fog minket a tevékenység. Ez főleg annak köszönhető, hogy megnövekedett az online bankolás iránti igény, illetve nem egy “zöld” bankkal találkozhatunk napjainkban, amelyek innovatív megoldásokkal állnak elő. 

Egyéb lehetőségek a pénzügyi világban

Természetesen nem csupán a bankok kínálnak fel érdekes ajánlatokat számunkra. Különösen divatba jöttek a pénzügyi tanácsadással, a kockázatelemzéssel és a számviteli eljárásokkal, a könyveléssel kapcsolatos munkakörök is.

Az biztos, hogy csupán annak való ez az irány, aki “jóban van” a számokkal, minden más esetben nem feltétlenül ajánlott a pénzügyi jellegű állások mellett voksolni. Mindenesetre, bőven találunk olyan opciót, ami beleillik ebbe a képbe.