2024 május 23

A Masterplast további üzletrészt vásárolt Olaszországban

A Masterplast Nyrt. további üzletrészt vásárolt olaszországi érdekeltségében – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Masterplast Nyrt. üzletrész átruházási szerződést kötött a Masterplast Italia S.r.l. jegyzett tőkéjének 44,5 százalékát képező, 89 000 euró névértékű üzletrész megvásárlására. Az üzletrész-átruházással a Masterplast Nyrt. részesedése 95,5 százalékra nő a Masterplast Italia társaságban. Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata, árbevétele 2021-ben elérte a 191 millió eurót, munkatársainak száma megközelíti az 1400-at. Leányvállalataival 10 európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, és exportpartnerei által az európai országok többségében jelen van.

Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető-szigetelő és szárazépítészeti rendszerelemek piacán, ipari alkalmazású termékeivel jelenléte a csomagolóiparban is növekvő. Termékhátterét a Magyarországon, Szerbiában és Németországban működő gyártóbázisain folytatott termeléssel és stratégiai gyártói együttműködésekkel biztosítja. A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír árfolyama az elmúlt egy évben 2700 forint minimumot és 4880 forint maximumot ért el – közölte a távirati iroda.