A szárnyaló infláció közepette a drágulás az élet szinte minden területére kiterjed. A Marketwatch beszámolója alapján azonban van egy termék, ami még ebben az inflációs környezetben is egyre olcsóbbá válik Amerikában, ez pedig nem más, mint a kannabisz.

Az infláció minden egyes termék, szolgáltatás árában más mértékben épül be. Az elmúlt időszakra általánosságban elmondható volt, hogy szárnyaló infláció közepette a drágulás az élet szinte minden területére kiterjedt. Nehéz olyat mondani, ami olcsóbbá vált a közelmúltban, a Marketwatch beszámolója alapján azonban van egy termék, ami még ebben az inflációs környezetben is egyre olcsóbbá válik Amerikában, ez pedig nem más, mint a kannabisz.

Szinte minden drágul – van azonban kivétel

A Marketwatch tegnap este arról számolt be, hogy az amerikai fogyasztókat továbbra is az elmúlt évtizedek legsúlyosabb inflációs nyomása sújtja. A benzin mellett sok más egyéb termék ára is rekordmagasságokba kúszott a tengerentúlon. Azonban azokban az államokban, ahol legális a kannabisz, még az infláció ellenére is csökkenés látható a „fű” árában.

Az árrivalizálás egyre csak fokozódik a kannabiszcégek között, a kínálat pedig meredeken nő az amerikai piacokon, köztük sajnos a feketepiacokon is. Kaliforniában az ország legnagyobb legális kannabisz piacán a tavalyi év során az értékesítések összege átlépte az 1 milliárd dollárt is. Kaliforniában az elmúlt időszakban 63 tonnával növelték a termelést, a növekvő kínálat mellett a fokozódó árverseny is elősegíti az árak csökkenését. Jelenleg 19 amerikai államban legalizálták már a marihuána vásárlását felnőtteknek, további 5 államban jelenleg is folynak a kezdeményezések.

Úgy tűnik sokszor a legváratlanabb helyeken jelenik meg, avagy nem jelenik meg az infláció.

Forrás: Marketwatch

Borítókép: Shutterstock