Elon Musk, aki a Forbes szerint jelenleg a világ leggazdagabb embere, hétfőn este arra figyelmeztetett, hogy az orosz-ukrán konfliktusnak egy lehetséges, bár valószínűtlen kimenetele atomháború lehet.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, a Forbes szerint a világ jelenlegi leggazdagabb embere hétfő este egy Twitter posztban arra figyelmeztetett, hogy az orosz-ukrán háború nukleáris háborúvá is alakulhat.

A Twitteren kifejezetten aktívan jelenlévő Musk megosztotta az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos gondolatait a követőivel, majd egy szavazást is közzétett, hogy lássa egyetértenek-e vele.

Musk szerint nem kérdés, hogy előbb-utóbb véget érnek a harcok, a hangsúly azon van, hogy hányan halnak meg addig. Egy külön tweetben azt írta a Tesla vezér, hogy „azt is érdemes megjegyezni, hogy a konfliktusnak az egyik lehetséges, ám kevésbé valószínű végkimenetele az atomháború lehet.”

Elon Musk mai, háborúval kapcsolatos Twitter posztjait több százezer ember kedvelte be.

Musk szerint ezeket kellene tenni a béke eléréséhez: „az elcsatolt régiókban ismét az ENSZ felügyelete mellett kellene választásokat tartani és Oroszország kivonul, ha az emberek azt akarják. A Krím formálisan Oroszország része kellene, hogy legyen. Emellett a Krím megfelelő vízellátását is biztosítani kell. Végül Ukrajna semleges marad.” A több mint 800 ezer szavazó közül durván 60 százalékuk nem értett egyet Musk pontjaival.