Elszállt az AutoWallis árfolyama, miután az OTP legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy az OTP elemzője vételre ajánlja az AutoWallis-t, 48 százalékos felértékelődési potenciált lát a papírban.

Az AutoWallis honlapján szereplő információk alapján a magyar tőzsdén jegyzett, BUX és BUMIX indexek szerves részét képző AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Citroën, a Dacia, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a MINI, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a SsangYong, a Suzuki, a Toyota és a Sixt Rent-a-car. A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szereplőjévé váljon.

Az OTP Bank Multi-asset Elemzési Osztályának legújabb elemzése az AutoWallis-t vette górcső alá, az OTP Bank elemzője a DCF (discounted cash flow) modell alapján 164 forintos célár mellett vételre ajánlja az AutoWallis részvényeit, a papír árfolyamában akár 48 százalékos is lehet a felértékelődési potenciál, az elemzés publikálásakor aktuális 111 forintos árfolyamhoz képest.

Az OTP 68 oldalas elemzésének legfontosabb motívumai a következőek: Az AutoWallis árbevétele idén 126 százalékkal emelkedhet, elérheti akár a 200 milliárd forintot is. Bár az autóipart is súlyosan érintő globális chiphiány az AutoWallis értékesítéseit is negatívan befolyásolja, a gépjárművek iránti kereslet továbbra is magas a régióban. Az OTP 2022 és 2026 között éves szinten átlagosan 13 százalékos átbevétel és 15 százalékos EBITDA bővülésre számít. A vállalat tavaly számos akvizíciót végrehajtott, aminek következtében az AutoWallis tovább erősítette pozícióját Magyarországon, illetve a kelet-közép-európai régióban is. A kínált autómárkák palettája bővült. Az OTP az akvizíciókon keresztül történő növekedési célokat egyelőre nem építette be az előrejelzéseibe.

Az elemzés publikálását követően jelentősen megnőtt a részvény forgalma. Az AutoWallis a tegnapi kereskedési napot 12.27 százalékos pluszban zárta, ezzel idén már 45.3 százalékos pluszban van, míg az elmúlt egy év során 52.5 százalékkal erősödött a részvény árfolyama. Jelenleg az AutoWallis piaci kapitalizációja 35.657 milliárd forint.