2024 július 14

Vasárnapi tükör augusztus 8. – Dúlt az optimizmus a tőzsdén

A BUX erős, 1 százalék feletti emelkedéssel kezdte a hetet, főképp az OTP erősödésének köszönhetően. Kedden a nemzetközi hangulat romlása miatt visszaesett a növekedés üteme, szerdán viszont újra jelentős volt. Ekkor főképp a Richter árfolyama nőtt, mert a hajnalban közzétett féléves jelentésükben a piaci várakozásokat meghaladó eredményről számolt be. A jelentési időszak a hét utolsó napjain is meghatározta a kereskedést, péntek hajnalban ugyanis a Mol tette közzé az első féléves összefoglalóját. Az elemzői várakozások ezúttal is kedvezően hatottak a tőzsdeindexre, amely csütörtökön és pénteken is emelkedett. Heti összefoglalójában az Equilor Befektetési Zrt. kiemelte, hogy a jelentési időszak még nem ért véget a vezető kibocsátók számára, kedden a Magyar Telekom, csütörtökön az OTP közli a második negyedéves adatait. Tőzsdei szempontból tehát a következő napokban is meghatározóak lehetnek a vállalati eredmények, az OTP árfolyamát már ezen a héten is hajtotta a felfokozott befektetői hangulat – közölték az MTI-vel.

A legnagyobb mértékű, heti összesítésben 9,98 százalékos emelkedést is az OTP érte el. Árfolyama 8930 forinton zárt pénteken, összeforgalma meghaladta a 23,3 milliárd forintot.

A Richter részvényei 3,78 százalékot erősödve 8380 forintig jutottak 7,3 milliárd forintos forgalom mellett. A Magyar Telekom árfolyama 315 forinton állt meg, ami 0,8 százalékos erősödést jelent, heti forgalma megközelítette a 470 millió forintot.

A Mol egyedüliként gyengült a vezető részvények közül, egy hét alatt 0,21 százalékkal esett, ami 2900 forintos záró értéket jelent. Összforgalma meghaladta a 16,5 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2,55 százalékot emelkedve 3801,11 ponton fejezte be a hetet.