2024 május 27

Jön az új stratégiai Delta-terv

A Delta Technologies Nyrt. igazgatósága felülvizsgálta a társaság ötéves stratégiáját, amelyet az október 27-i éves közgyűlésen mutatnak be.

Ebben az árbevétel háromszoros növekedésével, valamint újabb akvizíciókkal számolnak – közölte a tőzsdén jegyzett informatikai társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A közlemény szerint a Delta Technologies 19,05 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 869 millió forint EBITDA-val (kamatfizetés, értékcsökkenés és adózás előtti eredmény) és 4,6 százalékos EBITDA-marzzsal, 217 millió forint átfogó jövedelemmel terjeszti a június 30-ával zárult üzleti évről szóló jelentést elfogadásra a közgyűlés elé. A BÉT honlapján közzétett öt évre szóló, frissített stratégia szerint a társaság. A 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti üzleti évre 29,5 milliárd forintos árbevétellel és 1,1 milliárd forintos EBITDA-val tervez.

Delta Technologies stratégia

Az árbevétel 2028-ra már 59 milliárd forintra, az EBITDA 7,3 milliárd forintra emelkedhet. A növekedési célokhoz a Delta Technologies a magasabb hozzáadott értékű területek felé fordul és további felvásárlásokat tervez. A napokban bejelentett 2 milliárd forintos zártkörű tőkebevonás már ennek jegyében történt. Ílyen és hasonló műveletekből származóan a következő években mintegy 6 milliárd forintot kívánnak akvizíciókra fordítani. Elsősorban olyan kkv-kban kívánnak részesedést vásárolni.  Speciális knowhow-val rendelkeznek az egészségügy, az oktatás, illetve az Ipar 4.0 területén. Akár valamilyen egyedi fejlesztésű szoftver vagy egyéb technológiai termék formájában.

A Delta csoport is részben ezekre a területekre kíván koncentrálni a jövőben, ugyanakkor ennél szélesebb tevékenység-portfólióval: az energiahatékonyság, az épületinformatika, az ipari automatizáció és a különböző közintézményi smart megoldások szegmensében várják a legnagyobb növekedést. Közlésük szerint mintegy félszáz cég kerülhet a társaság célkeresztjébe, ezek jellemzően 800 millió és 1,5 milliárd forint árbevétellel, 100-200 millió forint EBITDA-val és pozitív cash-flow-val rendelkező, legalább 30-40 fős társaságok.

Növekedés finanszírozása

Jelezték: a növekedés finanszírozása miatt osztalékfizetés középtávon várható, rövid távon korlátozottak erre a lehetőségek. A társaság tőkepiaci stratégiájában célként jelölték meg a BUX-indexbe kerülést, valamint kategóriaváltást a standardból a prémium kategóriába. A Delta Technologies a Delta csoport része, amely az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon, teljes körű informatikai infrastruktúra megoldásokat kínál mind a közszférában, mind pedig a magánszektorban. A társaság részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek.

Az elmúlt egy évben 31 és 46,6 forint közötti sávban mozgott az árfolyam, csütörtökön a részvény az előző napi záróértékén, 38 forinton fejezte be a kereskedést.