2024 április 22

Rekordjutalékot ért el a Duna House

Minden üzletágában új rekordokat ért el a második negyedévben a Duna House csoport: a franchise ingatlanközvetítés 87 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 137 százalékkal, a hitelközvetítés 65 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
Hozzáteszik, hogy a növekedés a koronavírus-járvány miatt gyenge bázisidőszak ellenére kimagasló.

A társaság történetének legerősebb negyedévét érte el franchise ingatlanközvetítésben, 3,5 milliárd forint közvetítési jutalékot realizálva, ami 4,6 százalékkal meghaladta a korábbi csúcsnak számító idei első negyedévet. Magyarországon 67 százalékkal, Lengyelországban 166,2 százalékkal nőttek a jutalékvolumenek éves szinten, ezzel Lengyelország új csúcsokat ért el. A magyar és lengyelországi irodaszám 2020. június 30. óta folyamatosan nő, 258 irodával a valaha volt legtöbb irodával rendelkezik a cégcsoport.

A saját iroda szegmens az idei második negyedévben ismét mindenkori rekordot, összesen 569 millió forint jutalékbevételt ért el, ez éves bázison 137,1 százalékos bővülés. Magyarországon a jutalékbevételek éves szinten 91,6 százalékkal nőttek, Lengyelországban 173,1 százalékos volt a növekedés, a cseh saját iroda jutalékbevétele 173,8 százalékkal nőtt éves szinten. Utóbbival kapcsolatban megjegyezték, hogy viszonylag kis méretéből adódóan a cseh saját iroda teljesítménye erősen ingadozhat a negyedévek között.

A közleményben kiemelik, hogy Magyarországon a lakóingatlan piac 10 éve nem látott szinteken kezdte az évet, a növekedés pedig nem mérséklődött a második negyedévben sem. A kiemelkedő aktivitás részben az ingatlanpiacon megjelenő állami családtámogatási programoknak és a világjárvány miatt átalakuló keresletnek köszönhető. A csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,5 milliárd forintos jutalékvolument elérve 67 százalékkal nőtt a második negyedévben 2020 azonos időszakához képest. Folyamatosan bővül a csoport irodahálózata is, 11 irodával 167-re nőtt a magyar ingatlanirodák száma.

A Duna House csoport által közvetített hitelvolumen ismételten új csúcsra emelkedett a második negyedévben, meghaladva a 103 milliárd forintot, ami 65,5 százalékos éves növekedés. Lengyelországban 75,8 százalékkal bővült a cégcsoport által közvetített hitelvolumen, mindenkori rekordnak számító 75,5 milliárd forintra.